Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Reflexní vestičky putovaly do Bartošovic v Orl.h.

RYCHNOVSKO - Děti hned vyrazily na procházku 

To třetice v tomto podzimu se ve čtvrtek 20. října v dopoledních hodinách vypravili policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách spolu s preventistkou do Bartošovic v Orlických horách.
Policejní služební vůz v mlhavém dni netrpělivě vyhlížely děti z místní mateřské školy.  Po návštěvě Lhot u Potštejna a Olešnice u Rychnova přijeli i sem policisté klukům a holčičkám předat reflexní vestičky. Stejně jako v předchozích obcích, i zde se děti pohybují zejména po silnicích, chodníků pro svoje procházky s paní učitelkou najdou jen pomálu. Bezpečnost dětí byl opět jeden z hlavních důvodů návštěvy této malé vesnické školky. Děti v rámci kampaně "Jsme vidět" obdržely kromě - reflexní vestičky i informační materiály pro své rodiče a mohly jim i samy povyprávět, jak se na silnici správně chovat. Nejen to se totiž malí předškoláci dozvěděli dříve, než si vestičky s logem Besip  vyzkoušeli. Při povídání o tom, jak by se děti coby účastníci silničního provozu měly chovat, projevili malí školáči a školačky dobré znalosti a většinu otázek zodpověděli rychle a bez zaváhání. Po všetečných otázkách a odpovědích se pak konečně dočkali předávání vestiček. Radost měla i paní učitelka, která bude ve své vestě chodit spolu s dětmi a řidiče upozorňovat na přecházející skupinku zastavovacím terčíkem. 
A hned po besedě si také děti přecházení v nových reflexních vestičkách vyzkoušely a za odměnu si prohlédly i služební vůz, kterému na rozloučenou zamávaly.
V mlhavém pošmurném dopoledni tak v Bartošovicích v Orlických horách nejvíce zářily děti z mateřské školy ve svých nových vestičkách.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. října 2011
Foto PČR

 

Odkazy do noveho okna

MŠ Bartošovice v Orl.horách

MŠ Bartošovice v Orl.horách 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem