Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivisté při akcích neuspěli

HRADECKO - Policisté při dvou krádežích zadrželi podezřelé osoby a odcizené věci našly opět své majitele. 

První událost se odehrála  úterý 23. 8. večer před osmou hodinou v Hradci Králové u polikliniky. Zde  třídila žena odpad do kontejnerů a měla na zemi odložené dvě igelitové tašky s nákupem. Náhle k ní přiběhla cizí žena, sebrala obě tašky a dala se na útěk. Paní začala volat, že je  okradená, což uslyšel kolemjdoucí muž s přítelkyní.  Vydali se za podezřelou ženu s taškami, která utíkala směrem k rybníku Bagrák. Podařilo se jim ji doběhnout, ale když muž ženu chytil za rukáv,  vysmekla se z mikiny, obě igelitové tašky upustila a utekla.  
Pronásledovatelé tašky předali majitelce a vyčkali na příjezd zavolané policejní hlídky. Ta se neprodleně přemístila k rybníku a spojila se s kolegy z další hlídky.  Na základě popisu se podařilo ženu nalézt a zadržet.
Kontrolou policisté zjitili, že se jedná o 49letou ženu cizí státní příslušnosti, která již byla v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzena. Vzhledem k tomu jí hrozí za tuto krádež trest odnětí svobody až na tři roky, přestože škoda, kterou mohla způsobit, by činila pouhých 233 korun. 

Policie děkuje veřejnosti za pomoc. Je potěšující,  že lidé nejsou lhostejní ke svému okolí, nicméně  musíme upozornit, aby v podobných krizových situacích občané v první řadě volali policii, protože se mohou dostat do nebezpečných situaci a riskovat své zdraví.

O dva dny později, ve čtvrtek 25. 8. večer kolem sedmé hodiny se podařilo policistům zadržet podezřelého muže, který odcizil mobilní telefon.
Když policejní hlídka projížděla okolo Žižkových sadů, spatřila skupinku lidí s malými dětmi, jak se dohadují se dvěma muži, kteří jim nebyli neznámí. Proto zastavili a šli zjistit, co se v parku odehrává. Ve chvíli, kdy přicházeli ke skupince lidí, podezřelé osoby již odcházely. Poté, co se dozvěděli, že jeden z odcházejících mužů měl odcizit mobilní telefon, provedli jejich kontrolu. Tvrdili, že o žádném telefonu nic neví, ale posléze policisté zjistili, že jeden z nich má odcizený telefon Samsung v kapse u kalhot.
I v tomto případě vzhledem ke skutečnosti, že byl 51letý muž již v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen, mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
Libuše Holá
26. 8. 2016, 12:20

vytisknout  e-mailem