Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Na svobodě asi dlouho nevydrží; Hledáme svědky nehody a další zprávy. 

Recidivista zase kradl

     Do vězení se zřejmě brzy vrátí 45letý recidivista, který byl koncem letošního března propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. Muž, který už byl v minulosti 24krát odsouzen, je podezřelý, že koncem dubna ukradl v prodejně drogerie tři řasenky v hodnotě téměř 900 korun. Začátkem června se dopustil další krádeže, když v teplickém obchodním centru odcizil řasenky a make-up za bezmála patnáct set korun.

     Ještě týž den odpoledne vstoupil neuzamčenými dveřmi do skladových prostor teplické pekárny, kde ukradl stravenky a finanční hotovost ve výši téměř 26 tisíc korun. Muž byl obviněn z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na dva roky zpátky za mříže.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 9. července 2017 kolem 8:40 hodin v Dubí, ul. Ruská asi 50 metrů za začátkem obce Dubí (ve směru od Cínovce). Řidička vozidla zn. Volvo dostala smyk na olejové skvrně a následkem toho vyjela mimo komunikaci.

     Při vyšetřování nehody bylo zjištěno, že na komunikaci v prostorách u vodárny u spodního retardéru je odpadlý kryt olejové vany a patrná stopa po nárazu vozidla, od tohoto místa byla čerstvá olejová skvrna po celé délce pravého jízdního pruhu až k místu dopravní nehody. Lze předpokládat, že k havárii řidičky Volva došlo v důsledku skutečnosti, že nezjištěný řidič neustanoveného vozidla po havárii nesplnil povinnost danou zákonem a nezajistil odstranění znečištění komunikace, čímž ohrozil ostatní účastníky silničního provozu.

     Veškeré poznatky k havárii vozidla, ze kterého unikly provozní kapaliny, lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260.

Odnést nic nestihl

     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý 29letý muž, kterého chytili při vloupání pracovníci bezpečnostní agentury. Muž vytrhl mříž na školské budově a vnikl dovnitř, než ale stihl něco ukrást, byl zadržen a předán policistům. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Vykradený byt

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v centru Teplic vloupal do bytu. Po násilném překonání vstupních dveří vnikl do bytu, ze kterého si odnesl fotoaparáty, peníze a šperky, oznamovatel celkovou škodu vyčíslil na téměř 16 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, pachateli hrozí v případě dopadení až tři roky za mřížemi.

19. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem