Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista z Raspenavy

LIBERECKO – V bezprostřední blízkosti svého bydliště se dopouštěl krádeží 30letý muž. Od jeho jednání jej neodradilo ani to, že již v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen. 

Ve druhé polovině února zaměstnal policisty z Hejnic mladý recidivista. Během pěti dnů měl na svědomí dvě krádeže. Opovážlivé v jeho jednání bylo to, že se v prvním případě rozhodl krást takřka přes ulici od svého bydliště. Nikým nepozorován prošel zahradou u rodinného domku a zamířil si to přímo k otevřené garáži. Uvnitř na stole spatřil volně odloženou peněženku s doklady a finanční hotovostí.  A jak se říká, příležitost dělá zloděje a peněženku i s doklady odcizil. Nebylo to ale všechno, co si z garáže odnesl. Jeho pozornosti neunikl ani odložený mobilní telefon a dioptrické brýle.

V následujících dnech se mladý muž rozhodl vstoupit do nezajištěné chodby jiného rodinného domu, tentokrát v Hejnicích. Odtud odcizil pánské sjezdové kolo, které si jeho majitel nechal postavit na zakázku. 

Policisté z obvodního oddělení v Hejnicích se na základě oznámení poškozených začali oběma případy velmi intenzivně zabývat. Operativní činností a bezchybnou osobní a místní znalostí brzy zjistili, že pachatel je jim z minulosti velmi dobře znám. Jednalo se o muže ve věku 30let, který se již dříve páchal majetkovou trestnou činnost, pro kterou byl trestán. V obou případech se ke krádežím doznal.

Svým jednáním způsobil škodu téměř 34tisíc korun.

Policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili muži podezření pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody, za které může soud pachatele potrestat odnětím svobody až na dvě léta.


24.02.2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem