Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista vykradl auto

TEPLICKO - Zlákaly ho věci uložené uvnitř; Drahý vysavač nesplácel; Ignoruje zákony... 

Recidivista vykradl auto

     Jen jeden den stačil policistům k dopadení pachatele, který v noci z úterý na středu vykradl v Teplicích zaparkované auto. Zloděj rozbil boční okénko mercedesu a ukradl z něj koženou bundu dvoje sluneční brýle, cestovní pas poškozeného, odnímatelný panel autorádia a platební kartu.

     Majitel auta ve středu ráno podal trestní oznámení na neznámého pachatele, škodu na odcizených věcech vyčíslil na deset tisíc korun, další čtyři tisíce bude stát výměna rozbitého okénka.

     Už ve čtvrtek tepličtí policisté předvedli k výslechu podezřelého muže, který se přiznal, že si všiml věcí uložených uvnitř auta a rozhodl se je odcizit, rozbil proto okénko a otvorem bundu i další věci vytahal. Bundu a značkové brýle prodal na ulici a zbytek věcí zahodil, za utržené peníze si nakoupil jídlo a zbytek prohrál v automatech.

     Nechal si jen platební kartu, s jejíž pomocí si pak na různých čerpacích stanicích nakoupil cigarety, platil bezkontaktně až do doby, než byla karta zablokována, kolik z ní utratil, bude jasné až podle výpisu z účtu. V minulosti sedmkrát odsouzený recidivista už si převzal sdělení podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až dvouletého vězení, bude čekat na svobodě.

Drahý vysavač nesplácel    

     Na problémy si zadělal 48letý muž, který si domů pozval dealerku firmy nabízející čistící systémy. Tak dlouho ho přesvědčovala o výhodách předváděného vysavače, že nakonec souhlasil s jeho koupí a podepsal smlouvu o úhradě třicetitisícové zálohy. Vysavač měl doma, ale musel podepsat ještě další smlouvu o půjčce ve výši padesát tisíc korun na jeho doplacení.

     Muž ale už v době uzavírání smlouvy o půjčce na zálohu věděl, že částku nebude schopen zaplatit, neboť na to neměl dostatek finančních prostředků a navíc proti němu bylo vedeno exekuční řízení. Akontaci tak nezaplatil a nesplácí ani splátky za poskytnutý padesátitisícový úvěr. Navíc do smlouvy uvedl nepravdivé údaje o výši svého příjmu, takže celý případ skončil na stole policejního vyšetřovatele. Muž byl obviněn z přečinů podvodu a úvěrového podvodu, za což mu hrozí až dvouleté vězení, vysavač mu policisté zabavili a vrátí ho poškozené firmě.

Ignoruje zákony

     Až dvouletý trest odnětí svobody by mohl soud uložit 27letému muži z Mostu, který opakovaně porušuje zákon. V sobotu po půlnoci ho v Teplicích zastavili za volantem osobního vozidla policisté, kteří zjistili, že má rozhodnutím Městského úřadu Bílina uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do července příštího roku. Navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těla, k užívání pervitinu se hlídce i přiznal. Policisté mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a propustili ho na svobodu.

     Z hrozby vězení si ale muž vůbec nic nedělá. Ještě týž den před půlnocí ho kontrolovali mostečtí kolegové za volantem stejného auta, a i když byl poučen o protiprávnosti svého jednání, po propuštění ze služebny si zase sedl za volant. V neděli kolem třetí hodiny ranní už zase skončil v cele mosteckých policistů a převzal si už třetí sdělení podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, drogy z něj totiž ještě nevyprchaly. Zákony této země ale zjevně respektovat nebude, protože v noci z pondělka na úterý ho opět kontrolovala teplická policejní hlídka za volantem jeho auta. I v tomto případě měl pozitivní drogový test, muž byl zadržen a včera ráno eskortován k teplickému soudu.

Zloděj se asi zapotil

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do areálu firmy v Krupce. Z palet pak odcizil dvacet balení nopové fólie a zřejmě se u toho pořádně zapotil, protože váha jednoho balení byla podle velikosti od osmi do dvaceti kilo. Celková škoda byla vyčíslena na více jak devět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

28. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem