Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista vykradl 10 aut

MOST - Soud ho poslal do vazby; Padělala si neschopenku; Pozval domů cizí ženu, ta ho okradla. 

Vloupal se do sedmi volkswagenů a tří škodovek, čelí obvinění i z loupeže, šel do vazby

Jen pár dnů stačilo mosteckým kriminalistům na to, aby odhalili, kdo se koncem ledna vloupal do osmi zaparkovaných vozidel na parkovišti v Záluží. Podle policie má vloupání do aut na svědomí muž ve věku 38 let z Mostu. Kromě toho se měl Mostečan vloupat i v Mostě do dvou vozů. Muž si vybíral hlavně auta továrních značek VW, do kterých vnikal násilím a odnesl si oděvy, tašky s nákupem, kufr s nářadím, kolečkové brusle, kabely, autorádia, sluneční i dioptrické brýle, peníze a dálniční známku. Z jednoho auta odcizil platební kartu, se kterou poté platil dvakrát na benzinových čerpacích stanicích. Kradl i přesto, že byl již za majetkové delikty několikrát pravomocně odsouzen. Jen dva dny před krádežemi byl na policii, kde ho vyšetřovatel obvinil ze zločinu loupeže, kterého se měl dopustit v prosinci. Poškozeným motoristům zanechal krádežemi a poškozením automobilů škody za 50 tisíc korun. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci a s ohledem na kriminální minulost a pokračující trestnou činnost podal podnět k návrhu na vazební stíhání. Soud v Mostě obviněného poslal do vazby. Nepatrná část věci byla policisty zajištěna.  

Úředníky neošálila, změnila si neschopenku

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny 47letou ženu z Mostu. Ta měla padělat doklad o nemocenské, když na předepsaném tiskopise změnila datum ukončení rozhodnutí o pracovní neschopnosti. Pracovní neschopnost si „prodloužila“ o pět dnů a takto upravenou neschopenku předložila prostřednictvím svého zaměstnavatele správě sociálního zabezpečení. Úředníci však změnu na veřejné listině odhalili. Ženě za toto jednání může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Pozval si domů cizí ženu, ta ho okradla

Policisté obvodního oddělení v Mostě na základě místní a osobní znalosti odhalili totožnost ženy, která měla okrást staršího muže. S ním se seznámila v jedné herně v Mostě a nechala se od něj pozvat domů. Následně využila nepozornosti muže a na chodbě bytu mu měla prohledat odloženou bundu a z  peněženky měla odcizit finanční hotovost. Hodil se jí i mobil a lahev s whisky. Poškozenému muži zanechala škodu ve výši 7 500 korun. Mostečanka ve věku 30 let má mít na svědomí i okradení dívky v obchodním domě. Tam dívce, která byla před jednou prodejnou, vytrhla z ruky bez užití násilí mobilní telefon a z místa utekla. Odcizené věci policie nezajistila. Třicetiletá Mostečanka nyní čelí obvinění z přečinu krádeže.

Most 5. února 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem