Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista vykrádal byty

TEPLICKO - Poškozené připravil o peníze i platební karty; Vzal si úvěr na cizí jméno... 

Recidivista vykrádal byty

     Policisté dopadli muže, který je podezřelý, že na Teplicku vykrádal byty. V průběhu září a října se v městské části Trnovany vloupal v nočních hodinách za pomoci speciálně upraveného nástroje hned do tří bytů, jejichž majitelé neměli zamčené vstupní dveře. Poškozené připravil o kabelky a tašky s peněženkami, doklady, penězi a platebními kartami, nebo oblečení. S odcizenými kartami pak prováděl různé platební operace, takže okradení přišli i o peníze z účtů.

     Je také podezřelý, že v polovině září ve vlakové soupravě na nádraží v Ústí nad Labem ukradl kufr s cigaretami a lahví alkoholu. Muž, který krádežemi způsobil celkovou škodu přes pětatřicet tisíc korun, byl obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V minulosti 16krát trestanému muži, který je v podmínce za předchozí trestnou činnost, hrozí v krajním případě až tříleté vězení.

    Lehkost, s jakou se do bytů dostal, zároveň ukazuje na neopatrnost lidí, kteří podceňují prevenci a jsou přesvědčeni, že je zavřené dveře ochrání před zloději. Pouze zabouchnuté dveře je velice snadné otevřít, je to záležitost pouhých několika vteřin. Proto nabádáme majitele bytů i nemovitostí, aby vždy zamykali vchodové dveře a to nejen v případech, kdy odchází pryč, třeba i jen na krátkou dobu například s odpadky, ale také v nočních hodinách, kdy jdou spát. Ideální je zamknout se zevnitř, případně používat přídavné zámky, aby v co největší míře eliminovali možnost, že jejich příbytek navštíví nezvaný host.

Vzal si úvěr na cizí jméno

    Z úvěrového podvodu byl obviněn 21letý muž, který je podezřelý, že přes internet koupil na úvěr elektroniku v hodnotě 28 tisíc korun a při sjednávání úvěrové smlouvy užil osobní údaje jiné osoby. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by strávit v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Z dodávky zmizela pila i křovinořez

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkované dodávky. Z nákladového prostoru odcizil křovinořez, kabely a motorovou pilu, celková škoda byla vyčíslena na téměř padesát tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, lapkovi hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

20. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem