Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Recidivista ukradl 25 lahví alkoholu

VSETÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

Ve vazební věznici v Ostravě skončil včera odpoledne jedenačtyřicetiletý muž z Rožnova p R., který minimálně třináctkrát kradl v rožnovských supermarketech. 

Jedenačtyřicetiletý muž kradl výhradně ve dvou rožnovských supermarketech, odkud si bez zaplacení bral především alkohol. Od druhé poloviny srpna do poloviny září ve třinácti případech odnesl 25 lahví tvrdého alkoholu. Jednou se pak pokoušel odcizit kufřík s multifunkční pilou, spatřil ho však pracovník ostrahy, před kterým se dal na útěk, kufřík zahodil a utekl. Jindy zase kradl boty. Do prodejny přišel jen v ponožkách, vybral si boty a bez zaplacení odešel. Supermarketům způsobil krádežemi škodu za necelých 11 tisíc korun.

Rožnovští policisté muže zadrželi uplynulou neděli, ještě týž den ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádeže a podal podnět na návrh na vzetí do vazby. Včera ráno stanul muž před soudem, kde soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby.   V rejstříku trestů má už šest záznamů, kdy byl mimo jiné trestán i a za krádeže. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

23. září 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem