Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Recidivista stane znovu před soudem

Karvinsko - policisté objasnili sérii krádeží 

Recidivista půjde znovu před soud. Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Orlové zahájil trestní stíhání proti 31letému muži z Orlové. Obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, přečinu poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Muži bylo prokázáno dvanáct skutků majetkové trestné činnosti. Svoji pozornost zaměřoval různě, někdy to byla jen příležitost, jindy se předem domluvil s kumpány.

Jeho skutky jsou evidovány od začátku prosince 2016. Začal krádeží v bytě u svého známého, tam si vzal tablet. Později v jedné herně využil chvilkové nepřítomnosti personálu a odcizil peníze. To samé zopakoval hned na začátku ledna v jiné orlovské herně. Taktéž z neuzamčené zásuvky odcizil hotovost. Mezitím v místní restauraci odcizil odloženou pánskou bundu. Poškozený přišel o peníze, doklady a platební karty.

Později se domluvil s kumpánem na krádeži v zastavárně. Obviněný vypáčil dveře a uvnitř odcizil mobily, tablety, zlaté šperky a další věci. Na odcizených věcech majiteli způsobili škodu přesahující padesát tisíc korun.

O pár dní později opětovně v jedné orlovské herně odcizil peníze na hotovosti. Jindy odcizil různé věci z bytu.

Ke konci ledna zase vzal klíče od motorového vozidla a odjel s ním. Téhož dne do vozidla natankoval, ale za palivo nezaplatil. Následující den v Havířově znovu tankoval a zase nezaplatil. Do třetice palivo natankoval i v Karviné. Vozidlo řídil, i když mu byl vysloven zákaz řízení do září 2017.

Poslední krádež spáchal minulý týden. Tentokrát se zaměřil na pneumatiky. Majiteli krádeží osmi kusů způsobil škodu ve výši bezmála 13 000,- Kč.

Celková škoda, kterou recidivista způsobil je kolem 200 000,- Kč. Obviněný se krádeží dopustil i přesto, že Okresním soudem ve Frýdku Místku byl pro majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Z výkonu trestu byl propuštěn v září 2016 se zkušební dobou do roku 2019. Za prokázané skutky mu hrozí trest odnětím svobody od jednoho roku do pěti let.

Dnes bude rozhodnuto o návrhu vazebního stíhání 31letého muže z Orlové, který byl v minulosti již 16x soudně trestán.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, skupina tisku a prevence Karviná, zpravodajství 17. února 2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

vytisknout  e-mailem