Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Kolemjdoucí natočil zloděje, když vylézal oknem ven! 

Trutnovští policisté společně s městskými strážníky ve středu krátce po druhé hodině ranní zadrželi pětatřicetiletého muže krátce po vloupání do prodejny v Bulharské ulici v Trutnově. Tam vnikl za poslední týden již podruhé.

Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinu krádež.

Na linku 158 krátce po jedné hodině ranní jsme přijali oznámení od náhodného kolemjdoucího, který uvedl, že, když procházel podloubím, uslyšel hluk z jedné prodejny. Šel se tam tedy podívat, když uviděl z okna vylézat muže. Krátce s ním promluvil a natočil si ho na mobilní telefon. Když lapka odešel směrem do města, oznámil to na linku 158.

Překvapením pro policisty bylo, když zjistili, že se jedná se o stejného muže a taktéž o stejnou prodejnu, která byla vykradena koncem září letošního roku. I tentokrát nenechavec odcizil finanční hotovost přesahující 5 tisíc korun.Kriminalisté po řádné zadokumentování předali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově v pátek třináctého toto akceptoval a rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Více: Objasněné vloupání do dvou objektů!

por. Pižlová Šárka, DiS.
16. 10. 2017, 7:30

vytisknout  e-mailem