Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista skončil v cele vazební věznice

LIBEREC - Libereckým policistům se podařilo dopadnout recidivistu podezřelého hned z několika trestných činů. 

Od konce minulého roku došlo v Liberci a v jeho blízkém okolí hned k několika vloupáním do rodinných domů a zaparkovaných vozidel. Pachatel bral v podstatě vše, co bylo možné téměř okamžitě obratem zpeněžit. Elektroniku, elektronářadí, ale také věci osobní potřeby a pochopitelně hotovost. Jen během letošního ledna měl mladý muž z Liberce na svědomí hned šest skutků, mezi kterými nechyběla dvě vloupání do rodinných domů, do autobusu, dodávky nebo osobního automobilu. Během svého měsíčního řádění způsobil škodu za bezmála 140tisíc korun.
Osudnými se mu staly nejen záznamy z průmyslových kamer v místech, ve kterých trestnou činnost páchal, ale také množství zajištěných důkazních prostředků, které policisty navedly na jeho stopu.
V noci ze soboty na neděli se 22letý recidivista vydal na svou zatím poslední výpravu. Během své krátké noční pouti nezahálel. Pro svou neutuchající potřebu obohatit se na úkor jiných, vybral si hned dvě vozidla, do kterých se vloupal. Odcizil z nich elektroniku, ale také věci běžné osobní potřeby. Jeho podezřelé chování však zaznamenali svědci, kteří o výskytu nenechavce okamžitě vyrozuměli policii. Netrvalo dlouho a mladý muž byl z chladného a nevlídného počasí, za to však s náležitou péčí vnímavých policistů, přemístěn do přívětivého interiéru policejní služebny. 
Po nezbytných a neodkladných administrativních úkonech putoval do policejní cely, aby se mu další den mohli náležitě pověnovat také kriminalisté spolu s vyšetřovateli. Nijak nezapíral, a tak v závěru dalšího kola nezbytné administrativy přišlo na řadu nejen sdělení obvinění podezřelému ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci nebo neoprávněné užívání cizí věci, ale také podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

22letému recidivistovi, který již byl opakovaně rozhodnutím soudů uznán vinným ze spáchání majetkové trestné činnosti hrozí, v případě odsouzení, trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho do pěti let. Na rozhodnutí soudu vyčká v cele vazební věznice.

31. ledna 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem