Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista sběratel

LIBEREC – Liberečtí kriminalisté vyšetřovali několik případů vloupání se stejným „jmenovatelem“. 

V průběhu září a října loňského roku docházelo v Liberci k vloupáním do prodejních stánků pekařství. Do stánků se pachatel dostával vypáčenými vstupními dveřmi a jako předmět zájmu si vybíral nejen peníze, elektroniku a například jízdenky, ale také stravenky a cukrovinky.

Ihned po oznámeních, která policisté přijali a okamžitě začali prošetřovat, se rozjela "mašinerie", na jejímž konci došlo k odhalení pachatele a sdělení obvinění. Díky skvělé policejní práci na místě činu bylo zajištěno několik důležitých stop, jejichž vyhodnocení nasměrovalo vyšetřující policisty ke konkrétní osobě. Podezření je zavedlo na stopu 50letého recidivisty z Liberce.

Policisté šli najisto. Když byl recidivista konfrontován se zjištěnými důkazy, doznal se i k dalším skutkům, které spáchal. Usvědčila jej, mimo jiné, i potřeba uschovávat si věci z krádeží na ubytovně, ve které bydlel. Ze tří případů vloupání do stánků pekařství se v průběhu vyšetřování policisté dostali k dalším pěti „vloupačkám“ do restaurací, provozoven firem, ale také do odstaveného vozidla. Zde bral počítačové sestavy, mobilní telefony a hotovost. Celková škoda, kterou majitelům způsobil, přesáhla částku 250 tisíc korun.

Za předchozí majetkovou trestnou činnost si v současné době 50letý recidivista odpykává trest odnětí svobody ve věznici. V minulosti byl již několikráte odsouzen pro majetkovou trestnou činnost, a to nejen v České republice, ale také v zahraničí.
Za dalších osm případů ze září a října roku 2016 mu policejní vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání hned několika trestných činů, mezi kterými je poškozování cizí věci, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení 50letému muži hrozí trest odnětí svobody od jednoho až do pěti let.
 

27. 7. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem