Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista opět skončil v rukou policie

KLADENSKO – Dobrá práce policistů obvodního oddělení a kriminální policie. 

Osmadvacetiletý výtečník z Kladenska, o kterém jsme informovali před deseti dny a policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinů porušování domovní svobody a krádeže za vloupání do rodinného domu v Kladně v Havířské ulici, byl znovu zadržen včera 26. července 2017 stochovskými policisty.

Muž včera 26. července 2017 před osmou hodinou ranní vnikl ve Stochově Honicích v ulici Osvobození na pozemek rodinného domu a přes ventilační okénko se dostal do sklepa nemovitosti, odkud vešel do obytné části domu. V podkroví začal prohledávat jednu z místností, přičemž byl přistižen devětašedesátiletým majitelem rodinného domu. Ten ihned kontaktoval Policii České republiky na tísňové lince 158. V mezičase se však zloděj dal na útěk přes zadní část pozemku, kde přeskočil plot a zmizel u místních garáží. Z domu se mu podařilo zcizit pouze dámské hodinky za 200,- Kč.

Jelikož se mu výše popsaná krádež „nepovedla“, vydal se ve Stochově do další nemovitosti, tentokrát v ulici Ve Skaličkách. Tam z pozemku vešel zavřenými, ale neuzamčenými, dveřmi do rodinného domu, kde z koupelny odcizil vestu, ve které byly cigarety, klíče od osobního vozidla, klíče od domu a finanční hotovost pět set korun.

Stochovští policisté, kteří ihned po oznámení vyrazili do terénu, dostali od okradeného seniora velice podrobný popis zloděje. Na základě operativního šetření, místní znalosti, vyhodnocení kamerového systému se ve spolupráci se strážníky Městské policie Stochov, zanedlouho po činu podařilo pachatele vytipovat a následně zadržet.

Dalším šetřením navíc policisté zjistili, že se nevloupal pouze do výše zmiňovaných nemovitostí v obci Stochov, ale kradl i v obci Kačice. Tam v pondělí 24. července 2017 ve večerních hodinách odcizil z verandy rodinného domu v ulici Jižní jízdní kolo.

U pachatele byly také zajištěny všechny odcizené věci, které byly nepoškozené vráceny původním majitelům a to včetně odcizeného bicyklu.

Vyšetřovatelka služby kriminální policie osmadvacetiletému muži ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Skutek se policistům Územního odboru Kladno a Okresnímu státnímu zastupitelství Kladno podařilo zadokumentovat a prokázat do 48 hodin od zadržení podezřelého. Předpokládáme tudíž, že od soudu již tento recidivista neodejde na svobodu a bude putovat rovnou do výkonu trestu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. července 2017

vytisknout  e-mailem