Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista opět kradl

MOST - V prosinci se vrátil z vězení, soud ho nyní poslal do vazby; Prý měl hlad, tak kradl; Kvůli pár korunám kradl a napadl ostrahu. 

Lapkové ukradli jízdní kola i vysavač
Neznámý pachatel vnikl do obytného domu v ulici Maxe Švabinského. Dostal se i do sklepních prostor a tam se vloupal do jedné kóje, ze které odcizil vysavač. Jiný zloděj překonal oplocení domu na Litvínovsku a našel cestu do kůlny, ze které si z uložených věcí vybral jízdní kolo. Dvě jízdní kola v hodnotě 30 tisíc korun zmizela z kolárny panelového domu na sídlišti Výsluní. Lapka zdolal uzamčené dveře a horská kola odnesl.

Do baru šel krást, prý měl hlad
Mostečtí policisté odhalili totožnost neznámého muže, který měl v jednom mosteckém baru krást. Muž uvnitř provozovny využil nestřeženého okamžiku, vstoupil do prostoru pro zaměstnance a tam odcizil volně odložené čokolády v hodnotě 400 korun. Obsluha herny podezřelého následně zaznamenala a při útěku ho chtěla zadržet. Muž ženu udeřil do ruky a utekl. Na základě výsledků šetření policejní komisař obvinil z přečinu krádeže 26letého muže z Mostu a stíhá ho na svobodě. Obviněný už v minulosti kradl a byl za obdobný skutek odsouzen.

Z vězení přišel v prosinci, letos opět kradl a šel do vazby
Okresní soud v Mostě poslal do vazby 54letého muže z Mostu, kterého vyšetřovatel policie obvinil z přečinu krádeže. Muž měl ve dvou případech v různých supermarketech odcizit zboží. Lup si ukryl pod oděv, ale neunikl pozornosti tamních ostrah a skončil vždy na policii. Celkem odcizil zboží za více než 900 korun. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání obviněného Mostečana. Ten byl již v minulosti za krádež odsouzen a z vězení se vrátil loni na konci roku. Ani to ho zřejmě nepoučilo a letos kradl opět. Za tyto skutky mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Kvůli pár korunám kradl a napadl ostrahu
Na nepoctivého zákazníka narazili pracovníci jedné mostecké prodejny. Muž si tam měl mezi prodejními regály uschovat do kapsy oděvu brusný kotouč v hodnotě 89 korun. Poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Při odchodu z prodejny byl zastaven pracovnicí ostrahy, kterou měl při tom, když se snažil odejít z prodejny, udeřit do obličeje a poté ji strčil tak, že žena upadla na zem a způsobila si zranění v obličeji. Poté i přes snahu dalšího pracovníka o zadržení nasedl do svého vozidla a odjel. Policisté vozidlo následně vypátrali a zajistili i podezřelého muže. Na základě šetření mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Rychlost překročilo 16 řidičů
Policisté dopravního inspektorátu tento týden kontrolovali v rámci krajské dopravní akce technický stav vozidel. V Mostě, Litvínově, na silnicích I. třídy, v Meziboří, Janově, Lomu, Záluží, Horním Jiřetíně, Obrnicích, Braňanech, Havrani, Patokryjích, Skršíně a dalších obcích v okresu Most hlídky zkontrolovaly 37 vozidel a odhalily 31 přestupků v dopravě. Za 29 z nich uložili muži zákona řidičům pokuty ve výši 15 800 korun. U 16 řidičů bylo zjištěno překročení stanovené rychlosti, tři osoby nebyly připoutány, pokutu vyinkasoval jeden chodec, v jednom případě nebyl použit zádržný systém a policisté odhalili i pachatele trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a zadrželi jednu osobu v pátrání. U všech kontrolovaných automobilů byl technický stav v pořádku.

nprap. Ludmila Světláková
Most 28. dubna 2017

vytisknout  e-mailem