Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Recidivista kradl bezpečnostní kamery proto, aby mohl nakoupit pleny pro dítě

Zpracovatel spisových materiálů z Místního oddělení Jarov díky své pečlivosti a svědomitosti odhalil muže, který kradl kamery na pražském Jarově a Žižkově. 

Během uplynulých dní se podařilo zpracovateli spisových materiálů z Místního oddělení Jarov odhalit sedmadvacetiletého muže, kterému se podařilo v celkem devíti případech demontovat a odcizit bezpečnostní a monitorovací kamery z budov na pražském Jarově a Žižkově. Policista velmi pečlivě studoval spisový materiál a díky své svědomitosti se mu podařilo vypátrat podezřelého muže. Toho pak k celé věci vyslechl a nakonec mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouleté vězení.
 
Policista během svého šetření v dostupných evidencích zjistil, že podezřelý muž má bohatou trestní minulost. Od roku 2008 má totiž několik záznamů nejen majetkového charakteru, ale policisté dokonce tohoto muže řešili pro trestné činy podílnictví, podvod, loupež nebo porušování domovní svobody.  
 
V minulosti amnestovaný muž se ke krádeži kamer doznal a uvedl, že se během loňského roku dostal do finanční tísně a protože nevěděl, jak peníze rychle opatřit, rozhodl se krást bezpečnostní kamery. Ty pak prodával náhodně osloveným lidem a získané peníze použil na chod domácnosti – nakoupil jídlo a pleny pro svého ročního syna. Způsobená škoda na odcizených kamerách činí asi 25 tisíc korun a na poškození necelých 5 tisíc korun. Muž si prodejem odcizeného zboží přišel asi na čtyři a půl tisíce korun.
 
Odkaz na pátrací relaci po pachateli vydanou dne 27. 3. 2013 naleznete zde:
 
http://www.policie.cz/clanek/mladik-pri-kradezi-vyjevene-ziral-do-kamery-a-vyplazoval-jazyk.aspx
 
por. Bc. Jana Rösslerová 18. 4. 2013
Odkazy do noveho okna

Fotografie z pátrací relaci po pachateli

Fotografie z pátrací relaci po pachateli 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem