Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Realizace po linii toxi s názvem "PROVOZ"

ÚSTÍ NAD LABEM - Ústečtí kriminalisté realizovali jednu z největších akcí na skupinu výrobců a distributorů pervitinu na Ústecku. 

Ústečtí kriminalisté z úterý 25.4. 2017 na středu 26.4.2017 realizovali dlouhodobě připravovanou akci s názvem "PROVOZ" na skupinu výrobců a distributorů pervitinu na Ústecku. Na této realizaci tým toxi územního odboru Ústí nad Labem pracoval více jak 6 měsíců. 

Bylo zadrženo 13 osob, z toho bylo 7 osobám sděleno obvinění z trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a trestného činu Výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Na čtyři z těchto obviněných byl podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Za uvedené jednání pachatelům hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

Kriminalisté provedli 7 domovních prohlídek, při kterých zajistili finanční obnos několika desítek tisíc korun, dvě varny na výrobu pervitinu, dvě vozidla, větší množství chemikálií na výrobu pervitinu a dále samotné drogy, pervitin a marihuanu. Zajištěný materiál byl následně zaslán na expertízu.

V den realizace se akce účastnilo na 80 policistů. Jednalo se o policisty ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje, Středočeského kraje a Správy hl.m.Prahy, policisty ze Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje, ústecké kriminalisty a kriminalisty z linie toxi Krajského ředitelství Ústeckého kraje. Akce se rovněž účastnili pracovníci Celní správy.

Ústí nad Labem 28.4.2017
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem