Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Realitní makléř podváděl

TEPLICKO - Klienty a realitku připravil o desítky tisíc; Objasněné vloupání; Povedený vnuk. 

Realitní makléř podváděl

     O statisíce korun se měl neoprávněně obohatit 33letý muž, který pracoval jako realitní makléř, o peníze podle vyšetřovatelů připravil jak klienty, tak i realitní kancelář, která ho zaměstnávala. V průběhu dvou let uzavíral s klienty smlouvy o výhradním poskytování realitních služeb, jejichž součástí byla i výše provize za služby spojené s prodejem jejich nemovitostí. Z peněz, které kupující zasílali do advokátní úschovy, si pak nechával neoprávněně zaslat na svůj účet různě vysoké částky. Sedm svých klientů tímto způsobem připravil celkem o 210 tisíc, realitní kancelář přišla snižováním provizí a dalšími machinacemi s penězi o 140 tisíc korun. Kriminalisté muži nechali zablokovat účty, aby měli poškození možnost domoci se v rámci soudního řízení svých peněz zpět a obvinili ho z trestného činu podvodu, za který mu v případě uznání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Objasněné vloupání

     Policisté dopadli zloděje, který začátkem července vykradl rodinný dům v Duchcově. Pachatel rozbil okno a vloupal se do domu, ze kterého si odnesl finanční hotovost v různých měnách, šperky a několik modelů aut. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na více jak třicet tisíc korun, policisté případ prověřovali jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Během pouhých tří týdnů tepličtí kriminalisté ustanovili totožnost podezřelého, kterým je 38 muž, který se teprve letos v březnu vrátil z trestu odnětí svobody. Recidivista byl obviněn z přečinů, za které ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

Povedený vnuk

     Z přečinu krádeže je podezřelý 20letý mladík, který okradl vlastní babičku. Během návštěvy v jejím bytě jí odcizil odložený řetízek, poškozená už od začátku z krádeže podezírala svého vnuka. Policisté řetízek našli v zastavárně a vrátí ho majitelce, mladý muž, který neváhal okrást vlastní příbuznou, se u výslechu přiznal a převzal si podezření z přečinu krádeže, za který by v krajním případě mohl jít až na dva roky do vězení.

 

 

29. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem