Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce PČR na útok v Berlíně

Policie ČR ještě v průběhu noci zintenzivnila stávající bezpečnostní opatření. 

Ještě v průběhu noci zvýšila Policie ČR svou činnost v souvislosti s útokem, ke kterému došlo ve včerejších večerních hodinách v Berlíně. Nastavená bezpečnostní opatření, která zejména spočívají ve zvýšené hlídkové činnosti na místech s vyšší koncentrací osob, jsou nyní o to intenzivnější.

Prvotní zvýšená bezpečnostní opatření jsme nastavili v Praze, kde se již v průběhu noci do ulic vydali policisté vyzbrojeni, mimo jiné, dlouhými zbraněmi. Od dnešních ranních hodin se zvýšená bezpečnostní opatření dotknou také dalších míst napříč Českou republikou. Na tomto postupu se ve večerních hodinách shodl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý spolu s panem ministrem vnitra Milanem Chovancem.

Policie ČR intenzivně spolupracuje při získávání informací s německými kolegy cestou mezinárodní policejní spolupráce a také Národního kontaktního bodu pro terorismus. To, zda se případně nastavená bezpečnostní opatření změní, bude záležet také na informacích, které případně zazní na svolané zpravodajské skupině. V tuto chvíli jakékoliv informace o případném hrozícím nebezpečí pro Českou republiku nemáme. Nezměněn také v tuto chvíli zůstává vyhlášený první stupeň ohrožení terorismem.

20. prosince 2016
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem