Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ráno hledal peněžku

DĚČÍN - Zmizela a s ní i peníze z účtu. 

Kradl z nouze

RUMBURK - V rukou rumburských policistů skončil devátého června letošního roku sedmatřicetiletý muž z Krásnolipska, který si na policejní služebně skončil pro krádeže zboží v obchodech. V období od poloviny letošního dubna do začátku června převážně v rumburských obchodech sahal po zboží, které posléze nezaplatil. Po sečtení všech prohřešků se neuhrazená částka zastavila na 7.327,- Kč. Policisté po prošetření sedmi případů proti němu zahájili trestní stíhání pro přečin krádeže. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Nejasnosti kolem průkazu

DĚČÍN – Koncem letošního února se dostal do rukou děčínských úředníků padělaný doklad. Jednalo se o mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla, který se po odborném prozkoumání ukázal jako padělaný. Na základě provedeného policejního šetření dospěli policisté k rozhodnutí, že byl spáchán přečin padělání a pozměnění veřejné listiny. Šestého června letošního roku zahájili trestní stíhání muže, jenž o jeho výměnu požádal.

Kromě peněženky i peníze

DĚČÍN –  Místo radosti přišly starosti.  Nejdříve se oslava narozenin nesla v příjemném duchu. Oslavenec zašel do restaurace, zakoupil pizzu, zlatavý mok a odešel domů. Druhý den ráno nemohl najít peněženku, a tak začal vzpomínat. Po vzpomínkách přišlo hledání. Peněženku ne a ne najít. Kontrolou bankovního účtu zjistil neoprávněný výběr, a tak zasažen nepříjemnými okolnostmi vyhledal místní strážce zákona. Ztráty se v současné chvíli pohybují kolem sedmi tisíc českých korun. Případ prověřují s ohledem na přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kolo prodal

RUMBURK – Směle vpřed ! V druhé polovině letošního dubna zavítal neuzamčenou brankou do garáže u rodinného  domu v Rumburku smělý lapka. Uvnitř našel jízdní kola a jedno z nich si odnesl s sebou. Posléze jej prodal za tři stovky neznámé osobě. Majitel černo – bílého bicyklu zn. Galaxy  jej  ocenil na sedm a půl tisíce českých korun. Policisté z Rumburku šetřením vypátrali místního muže, který se k přečinu krádeže doznal. Od pátku devátého června letošního roku čelí sdělení ze spáchání zmiňovaného přečinu, který je nadále zpracováván ve zkráceném přípravném řízení.

Děčín 12. června 2017 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem