Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ranní nehoda uzavřela hlavní tah Brno - Svitavy

AKTUALIZACE: Silnice byla zprůjezdněna v 9:20. 

AKTUALIZACE 9:30 hodin

Hlavní tah Brno - Svitavy byl obousměrně zprůjezdněný v 9:20 hodin, v místě je dopravním značením upravena rychlost. Pravděpodobnou příčinou nehody byla vysoká rychlost jednoho z kamionů, který následně dostal smyk a bočně se střetl s protijedoucím nákladním automobilem. Škoda na obou vozech byla předběžně vyčíslena na 480 tisíc korun.

 

Policisté od brzkých ranních hodin provádějí odklon ze silnice I/43, která je uzavřena v obou směrech. Poblíž obce Česká tam kolem půl třetí ráno došlo k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů. Řidič českého nákladního automobilu tam v místě, kde dochází ke zúžení vozovky ze čtyř na dva jízdní pruhy, dostal smyk a bočně se střetl s protijedoucím slovenským kamionem. U obou nákladních automobilů došlo k proražení nádrží a na vozovku vyteklo asi 400 litrů nafty, na místo jsme proto zavolali i hasiče. Jeden z řidičů byl lehce zraněn, dechové zkoušky u obou z nich byly negativní.

Policisté ve směru na Brno provádí odklon přes Lipůvku a Kuřim, ve směru na Svitavy pak přes obce Česká a Kuřim. V současné době (7:00) probíhá úklid vozovky, s uzavřením silnice a využitím odklonové trasy budou muset řidiči počítat ještě asi do půl deváté.

 

mjr. Petra Vedrová, 30. 10 .2012

 

Zvukový záznam: nehoda_3010.mp3

Odkazy do noveho okna

kamion_3010

kamion_3010 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem