Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pyrotechnici zajistili dělostřelecký granát z druhé světové války a 16 kusů tříštivo - trhavých granátů

BENEŠOVSKO - Veškerou munici odvezli k bezpečné likvidaci. Nedošlo k žádnému zranění osob. 

V sobotu 6. ledna letošního roku v odpoledních hodinách přijal operační důstojník policie oznámení a nalezení dělostřeleckého granátu na pastvině v osadě Strážovice,  v katastru obce Křečovice. Ihned na místo vyjela hlídka policie, která provedla zajištění místa nálezu a blíže k věci vytěžila muže, který nález na policii oznámil. Následně byli k nálezu přivoláni pyrotechnici, kteří na místě provedli prohlídku a specifikovali, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 75 mm z období druhé světové války. tzv. Panzer granát. Ten na místě zajistili a odvezli k bezpečné likvidaci.

K dalšímu nálezu munice policisté vyjížděli v pondělí 8. ledna. Tentokrát je operační důstojník poslal do Vatěkova, v katastrálním území obce Václavice. Opět policisté zajistili místo nálezu a zjišťovali veškeré informace. Na místo si hlídka vyžádala policejního pyrotechnika. Ten zajistil celkem 16 kusů třištivo - trhavých granátů. Veškerou munici též odvezl k následné likvidaci.

Pokud kdekoliv objevíte munici nebo jiný podezřelý předmět, zachovejte vysokou míru opatrnosti. S předmětem nijak nemanipulujte a vždy na  místo přivolejte Policii České republiky.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
PČR Benešov
10. ledna 2018

vytisknout  e-mailem