Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Půlhodinové pronásledování z Rakovnicka do Prahy

RAKOVNICKO/KLADENSKO – Řidič černého auta ujížděl až dvousetkilometrovou rychlostí. 

Zběsilou honičku zažilo v pondělí v nočních hodinách několik řidičů a obyvatel z Rakovnicka, Kladenska a Prahy. Pronásledování, do kterého byly zapojeny hlídky z Rakovníka, Kladna a Prahy, skončilo po půl hodině zadržením podezřelého řidiče.

V pondělí 13. května, krátce před půlnocí, chtěli rakovničtí policisté z oddělení hlídkové služby zastavit ke kontrole řidiče osobního vozidla Kia. Jakmile se ale na policejním autě rozsvítily majáky s výzvou k zastavení, řidič na toto nereagoval, šlápl řádně na plyn a začal ujíždět.

Pronásledování začalo v Řevničově, odkud se šofér auta Kia řítil vysokou rychlostí do Krušovic a poté najel na dálnici D6. Po té jel rychle okolo 200 km/hod., kde posléze odbočil na Malé Přítočno. Tam se do pronásledování připojili policisté z kladenského oddělení hlídkové služby. Ujíždějící řidič na neustálé a opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval v nebezpečné jízdě ulicemi Kladna a okolními obcemi, kterými uháněl více než stokilometrovou rychlostí. Po projetí kladenským okresem najel na dálnici D7 až do Prahy, kde se v Evropské ulici po půlhodinovém ujíždění vzdal a s vozem zastavil. 

Rakovničtí policisté muže z vozidla za pomoci donucovacích prostředků vytáhli a zadrželi. Lustrací jeho osoby ho ztotožnili jako 42letého muže a zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel do září letošního roku, což bylo důvodem jeho ujíždění. Posléze se na výzvu podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Následně odmítl test na drogy, nicméně se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

V současné době je dvaačtyřicetiletý muž podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
16. května 2024

vytisknout  e-mailem