Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půjčoval si peníze na organizování seminářů a přednášek

HRADECKO - Celkem od známých vylákal téměř 700 tisíc korun  

Hradecká policie vyšetřuje případ podvodu, pomocí něhož se třiačtyřicetiletému muži z Prahy podařilo od čtyř známých vylákat téměř 700 tisíc korun.

Muž v úmyslu se obohatit vylákal od prosince 2009 do ledna 2011 peníze na ženách ve věku od 33 do 51 let. Pod záminkou uhrazení výdajů spojených s provozováním olomoucké živnosti zabývající se organizováním seminářů a přednášek. Třiatřicetileté ženě z Chebska, čtyřiatřicetileté ženě z Jablonecka, jedenačtyřicetileté a jedenapadesátileté ženě z Hradce Králové namluvil, že jim peníze vrátí. Přitom si byl vědom své celkové špatné finanční situace a zadluženosti zejména z důvodu vedených exekučních řízení proti němu a nejisté výdělečné činnosti, kdy nebylo možné takové finanční prostředky získat provozem živnosti.

Některé ženy podezřelému muži finanční prostředky půjčily na základě písemných smluv. Přitom mu peníze předaly osobně. V jenom případě byla finanční částka odeslána bankovním převodem. Jedna z poškozených žen, aby mohla známému půjčit peníze, si dokonce na sebe vzala úvěr. Navíc pro známého uzavřela dvouletou smlouvu na užívání mobilního telefonu. Muž jí totiž slíbil, že bude účet spojený s užíváním telefonu hradit. Přitom věděl, že faktury za provoz nikdy hradit nebude.

Do současné doby přes četné urgence ženám z celkového dluhu uhradil asi jednu čtvrtinu. Letos (2012) v prosinci bylo muži sděleno podezření ze spáchání trestného činu podvodu. V případě prokázání viny může soud podezřelého muže poslat na jeden rok až pět let do vězení.

Případ nadále vyšetřuje hradecká policie.

nprap. Anna Pešavová - 19. prosince 2012 (14:25)
 

vytisknout  e-mailem