Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půjčky a další půjčky

NÁCHODSKO - Šest žen podvedlo přes stovku lidí. 

V těchto dnech vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Náchod rozšířil trestní stíhání 43leté ženy o další skutky, která je obviněná z trestných činů úvěrového podvodu, podvodu, poškození cizích práv a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Prvotně byla  obviněna již na konci loňského roku společně s dalšími 5 ženami ve věku 32 až 52 let, které se kromě jedné (35letá žena je obviněná z úvěrového podvodu, podvodu a poškození cizích práv) zpovídají "pouze" z úvěrového podvodu. 
Tato žena v pozici manažera společnosti zabývající se půjčkami a ostatní ženy v té samé firmě na pozici obchodních zástupců sjednaly a uzavřely za vzájemné součinnosti nebo i samostatně celkem 126 fiktivních úvěrových smluv. Smlouvy uzavíraly na osobní údaje osob, které si v minulosti uzavřely řádné úvěry, nebo které sehnaly za úplatu. V žádostech uváděly nepravdivé údaje o zaměstnání, výši příjmu a další údaje potřebné k uzavření smlouvy. Tímto způsobem způsobily škodu na vyplacených úvěrech nebo na neoprávněně vyplacených provizích v celkové výši přes 2,5 miliónu korun. 
Dvěma ženám ve věku 43 a 35 let hrozí trest odnětí svobody od 2 do 8 let. Jedné 32leté od 1 do 5 let a zbývajícím třem až dva roky vězení.

por. Iva Kormošová
22.6.2021, 8.30

vytisknout  e-mailem