Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ptačí chřipka na území kraje

KRAJ: Jihomoravští policisté úzce spolupracují se složkami IZS. 

.

Policisté Jihomoravského kraje v souvislosti s výskytem ptačí chřipky na území Jihomoravského kraje v katastrálním území měst a obcí - Moravský Krumlov, Němčice u Ivančic a Letkovice), úzce spolupracují se všemi složkami Integrovaného záchranného systému. Jedná se o spolupráci na záchranných a likvidačních pracích při společném řešení mimořádné události spojené s opatřeními ke zdolání ptačí chřipky. Další podrobné informace k výskytu a opatřením naleznete ZDE

Na základě typových plánů a mimořádných veterinárních opatření vydaných veterinární správou v daných lokalitách policisté ihned začali informovat obyvatele dotčených měst a obcí o této skutečnosti.

Úkolem policie při mimořádné události šíření biologické nákazy je zabezpečit ochranu veřejného pořádku a bezpečnost osob a majetku, spolupráce s orgány Státní veterinární správy, orgány měst a obcí a dalšími zainteresovanými složkami. Dalším významným úkolem je zabezpečení uzávěry místa zásahu. Neméně důležitým úkolem policistů je organizování dopravních opatření při přesunu složek IZS na místo zásahu, stanovení objízdných tras a regulace dopravy. Policisté při zajištění těchto úkolů úzce spolupracují se strážníky městských policií a hasiči.

Na plnění těchto úkolů se podílí desítky policistů a od dnešního dne soboty 7. ledna také policisté Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 7. ledna 2017

 

 

vytisknout  e-mailem