Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Psovodi a střelci úspěšně reprezentují Jihočeskou policii

Jihočeský kraj - Výkony jihočeských policistů zaslouží obdiv a uznání. 

Na tiskové konferenci, která se konala dne 27. října 2010 v zasedacím sále Krajského a kontaktního informačního centra Dvořákova č. 2 České Budějovice, byli za přítomnosti zástupců sdělovacích prostředků představeni policisté, kteří úspěšně reprezentují Jihočeskou policii v národních i mezinárodních soutěžích.  Svými výkony navíc dokazují, že policisté chránící pořádek a starající se o bezpečnost lidí, jsou odborníci, kteří své skvělé schopnosti využívají právě při výkonu svého zaměstnání a to je pro naše občany nejdůležitější – pocit bezpečí.
 
Skupinka policejních kynologů přišla na tiskovou konferenci i se svými čtyřnohými pomocníky. Vedoucí skupiny mjr. Bc. Michael Baloun spolu s nprap. Petrem Šindelářem a prap. Pavlem Majerem se ve dnech 4.-8. října zúčastnili Mistrovství Policie České republiky ve služební kynologii, které se konalo v Balkové. Ze soutěže družstev přivezli vynikající druhé místo, ačkoliv jim konkurovalo 16 nejlepších týmů z celé České republiky. V soutěži jednotlivců pak prap. Majer se svým psem Quintem obsadil skvělé druhé místo.  Přítomní novináři měli také možnost prohlédnout si poháry a diplomy, které naši psovodi získali.
 
Jihočeští střelci zavítali 14. října do Vídně, kde se konal osmý ročník Mezinárodní srovnávací soutěže ve střelbě. Spolu s nimi zde stříleli borci  z Německa, Rakouska, Maďarska a České republiky. V konkurenci 16-ti týmů obsadili naši policisté výborné třetí místo. Na tiskové konferenci se představil por. Milan Příhoda, nprap. Jan Jungwirth a prap. Petr Kališ. Kromě plakety a diplomů, které obdrželi, přinesli také své zbraně, se kterými soutěží. Prap. Jungwirth navíc ukázal medaili, kterou získal za první místo v Evropském policejním parkuru.
 
Střelci se pravidelně zúčastňují různých soutěží a turnajů. Právě o minulém víkendu zavítali do Chebu na 19. ročník mezinárodní střelecké soutěže „ZLATÝ LEV 2010“, kde soutěžily opět týmy z celé Evropy a naši střelci získali třikrát druhé místo.
 
Všem policistům patří velké poděkování a pochvala. Věříme, že i v budoucnu se jim podaří získat další cenné kovy a upevní tak  své místo mezi nejlepšími ve svém oboru.
 
Fotografie z tiskové konference na tomto odkaze:
http://www.policie.cz/fotogalerie/jihocesky-kraj-tiskova-konference-psovodi-strelci.aspx

 

por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz

1. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem