Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Psa utýral k smrti

LOUNY - Je podezřelý z trestného činu... 

Otřesný případ týrání zvířete šetřili v minulých dnech kryrští policisté. Zjistili, že již začátkem května utopil naprosto surovým způsobem svého psa 18letý mladík z Podbořanska. K události došlo v Petrohradu u místního rybníka, který je nazýván Pivovarský. Zde dotyčný mladík přivázal ke krku psa (jednalo se o rasu německého ovčáka kříženého s malamutem) pytel s kamením a k zadním končetinám upevnil velký kámen. Takto bezbranné zvíře vhodil do rybníka v úmyslu se ho zbavit. Pes uhynul v důsledku utopení, což potvrdila i provedená pitva. V těchto dnech policisté sdělili uvedenému trýzniteli ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu týrání zvířat. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu za tento trestný čin odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Zmizel nákladní přívěs

Policisté šetří krádež nákladního přívěsu zn. Maro MR 07, který zmizel minulý týden před jedním domem v obci Výškov u Počerad. Uvedený přívěs byl proti krádeži zabezpečen poklopem s visacím zámkem, který znemožňoval jeho připojení na tažné zařízení vozidla. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 100 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Vloupal se do restauarce v Hřivicích

V minulých dnech bylo policistům nahlášeno vloupání do hospody v obci Hřivice na Lounsku. Nezjištěný pachatel se dovnitř dostal násilným způsobem, když překonal bezpečnostní dveře a další vylomil. Zaujaly ho hlavně cigarety, kterých odcizil za 20 tisíc korun. Poškozením zařízení způsobil další škodu, ještě o cca deset tisíc vyšší. Celkem tedy majitele hospody vyšlo řádění zloděje na 50 tisíc korun. Po pachateli policie pátrá.

V Židovicích hořely balíky sena

V neděli večer vyjížděli policisté a hasiči k požáru do Židovic. V silážní jámě poblíž obce začaly hořet velkoobjemové balíky sena. Požár lokalizovaly tři hasičské sbory. Z Loun, Libčevsi a Líšťan. Vyšetřovatel hasičů uvedl jako pravděpodobnou příčinu požáru nedbalostní nebo úmyslné jednání. Balíky sena se musely nechat dohořet. Předběžná škoda byla vyčíslena na 110 000 Kč. Událost šetří koštičtí policisté.

V Postoloprtech se vloupal do prodejen

O víkendu vyjížděli policisté do jednoho objektu v Postoloprtech, ve kterém je umístěna jak prodejna klempířství, tak i drogistických potřeb. Do těchto prostor se vloupal dosud neznámý pachatel. Z obou prodejen odcizil hlavně peníze, z klempířské dílny navíc i různé nářadí (el. nůžky, okružní a přímočarou pilu). Způsobená škoda byla celkem vyčíslena na 36 800 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Louny, 24. května 2010

 

 

    

vytisknout  e-mailem