Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prý se posilnil rumem a řídil

J.Hradec – Nehodu neoznámil, z místa odešel a byl policisty vypátrán. 

V pátek dne 27. března 2020 ve 21:30 hodin došlo k dopravní nehodě tak, že řidič osobního automobilu BMW, jedoucí ve směru od J.Hradce na Děbolín pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a jiným okolnostem, které mohl předvídat. Při projíždění levotočivé zatáčky v klesání 200 metrů před obcí Děbolín se vlivem nepřiměřené rychlosti dostal s vozidlem na pravou nezpevněnou krajnici, kde narazil pravým bokem svého vozidla do ocelových svodidel, která poškodil v celé jejich délce 89 metrů. Po dopravní nehodě zůstalo poškozené vozidlo BMW stát na pravé nezpevněné krajnici a na pravém svahu klesání. Po dopravní nehodě řidič neoznámil dopravní nehodu policii, přestože došlo k poškození součásti pozemní komunikace a vozidlo BMW tvořilo překážku v silničním provozu.Neoznačil místo dopravní nehody a bez splnění zákonných povinností z místa odešel společně se svým spolujezdcem, který měl sedět v době dopravní nehody na sedadle  vedle řidiče. Oba muži byli zjištěni hlídkou policistů z jindřichohradeckého obvodního oddělení. Muži zákona provedli u podezřelého řidiče  dechovou zkoušku přístrojem Dräger.  Při první  i druhé  dechové zkoušce řidič nadýchal  přes 1,20 promile alkoholu.  Policistům měl sdělit, že před  jízdou měl vypít dle svého vyjádření lahev rumu  o objemu 0,5 litru.  

Řidič se podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu na zjištění obsahu alkoholu v krvi v nemocnici J.Hradec. Policisté řidiči na místě zadrželi  řidičský průkaz  a další jízdu mu zakázali. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucího, který byl z místa nehody převezen vozidlem RLP na vyšetření a ošetření do nemocnice kde dle zdravotnického personálu mu byla vystavena žádanka na rentgenologické vyšetření, na které se nedostavil a nemocnici opustil bez toho, aby bylo dokončeno jeho vyšetření a ošetření.  Na vozidle BMW byla odhadnuta hmotná škoda ve výši nejméně  15 000 korun.  Na poškozených svodidlech byla odhadnuta hmotná škoda ve výši nejméně  50 000 korun.  

Policisté dále zjistili, že vozidlo BMW   nemá platnou technickou kontrolu ( platnost do prosince 2016) a je provozováno bez uzavřeného pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla ( povinného ručení )!

Dopravní policisté budou řidiče trestně stíhat pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidič svým nezodpovědným chováním zaměstnal všechny složky IZS!

 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

30. března 2020

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda u Děbolína

Dopravní nehoda u Děbolína 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Děbolína

Dopravní nehoda u Děbolína 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem