Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Prvomájová vyjížďka motorkářů

PLZEŇSKÝ KRAJ - Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou dohlížet dopravní policisté i v novém vozidle BMW. 

Příznivci motorek uvítají v Plzni sezónu společnou prvomájovou projížďkou, která se uskuteční dnešního dne a vyjede před polednem z bran plzeňského pivovaru a zamíří na letiště v Plané u Tachova. Po celé trase budou na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet dopravní policisté. Do výkonu je nasazeno i služební policejní vozidlo BMW (hybrid), které má naše krajské ředitelství nyní v zápůjčce. 

Jelikož budou motocyklisté v několika následujících měsících častými účastníky silničního provozu, rozhodli jsme se oslovit i tuto skupinu řidičů a formou jednorázových alkoholtesterů, které jim budeme na akci předávat, upozornit na rizika spojená s konzumací alkoholu v dopravě. Jedná se o další část preventivní kampaně „Piješ. Řídíš. Zabíjíš.“

V roce 2017 jsme na území Plzeňského kraje evidovali celkem 3590 dopravních nehod, při kterých přišlo o život celkem 53 osob. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod je 119 s účastí řidiče motocyklu. Na silnicích Plzeňského kraje v uplynulém roce přišli o život dva motorkáři, a to v červnu v Plzni a v srpnu na území Plzně- venkova.

Všem motorkářům přejeme, ať je letošní sezóna příznivější a obejde se bez ztráty lidských životů.

por. Mgr. Pavla Burešová
1. května 2018

vytisknout  e-mailem