Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

První úspěch rychnovských policistů v novém roce

RYCHNOVSKO - Objasněna série 12 vloupání ve městě a okolí  

Rychnovským kriminalistům spolu s policisty Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou se první týden nového roku podařilo objasnit sérii vloupání do firem a institucí.

Trojice mužů (39, 29 a 28 let) spolu s 19ti letou ženou  nejméně ve 12 případech během čtvrt roku (listopad loňského roku až leden 2015) v různě sestavených skupinkách mezi sebou „navštívili“ několik objektů ve městě nebo v jeho okolí.
Terčem jejich trestné činnosti se mimo jiné staly mateřské školy, základní i střední škola, restaurace, stravovací zařízení, občanské sdružení nebo informační centrum. Mezi své „exkurze“ ale zařadili i pohřební službu nebo uhelné sklady.
Do některých objektů se jim nepodařilo dostat, takže po nich zbyla pouze poškozená okna  nebo dveře. Ve většině případů ale objekty prohledali a odnesli si z nich nejčastěji finanční hotovost. Ve dvou případech  odcizili i elektroniku nebo cigarety. Skupina pracovala i přes svátky – na Silvestra zavítala do nehtového studia a na Nový rok vstoupila na půdu jedné vzdělávací instituce.
Celková škoda, kterou poškozeným majitelům skupina způsobila, se pohybuje v řádech deseti tisíců korun.
Policistům se její jednotliví členové ke všem výše uvedeným skutkům doznali.
Obviněné trojici za přečiny krádeže a poškození cizí věci hrozí až pětiletý nepodmíněný trest; ženě až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. ledna 2015

vytisknout  e-mailem