Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Průjezd konvoje americké armády

Policisté dohlédnou především na veřejný pořádek. 

Ve dnech 29. 3. 2015 – 1. 4. 2015 projede přes území České republiky konvoj ozbrojených sil USA. Doprovod jednotlivých kolon a s tím spojené řízení dopravy bude zajišťovat Vojenská policie. Více informací o samotném průjezdu konvoje naleznete v tiskových zprávách zveřejněných na webu Ministerstva obrany ČR zde.

Policie České republiky je v souvislosti s přesunem ozbrojených sil USA přes naše území připravena poskytnout součinnost Armádě ČR a Vojenské policii dle aktuální situace a potřeby. Policisté tak budou připraveni v konkrétních případech plnit úkoly především v oblasti zajištění plynulosti a bezpečnosti silničního provozu a dále dohlédnou na veřejný pořádek.

Se zástupci Armády ČR a Vojenské policie se uskutečnilo v této souvislosti již několik jednání s cílem předání informací a nastavení případné spolupráce. Policisté nepřetržitě vyhodnocují veškeré poznatky a získané informace k zajištění bezpečnosti osob a veřejného pořádku. Na základě ověření poznatků a jejich relevance budeme případně přijímat adekvátní opatření. Případné porušení zákona ať už ve vztahu k silničnímu provozu či veřejnému pořádku budou policisté řešit operativně v gesci platné legislativy.

25. března 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

 

vytisknout  e-mailem