Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prozatím neznámý pachatel odcizil ze sklepní kóje ve Vlašimi elektrokolo

BENEŠOVSKO – Policisté žádají veřejnost o spolupráci. Přijmou jakékoliv informace, které by mohli přispět k objasnění tohoto skutku. 

V přesně neurčenou dobu, ve dnech od 7. - 10. února letošního roku, dosud neznámý pachatel odcizil ze sklepní kóje pánské jízdní elektrokolo. Vloupal se do jednoho ze sklepů panelového domu, který se nachází v ulici Družstevní ve Vlašimi. Nejprve z petlice odstranil visací zámek a zajistil si tak volný vstup do kóje. Tu prohledal a následně z ní odcizil pánské elektrokolo výrobní značky LEADER FOX, LF GRASS 29. K dalším markantům můžeme uvést, že se jedná o elektrokolo černé barvy se zelenými pruhy, výrobní číslo rámu je OF1540284. Na kole převažuje spíše černá matná barva s výrazně zelenými nápisy. Přední i zadní strana je opatřena nabíjecími bateriemi. Pod sedlem je uschován zámek k jeho zabezpečení. Na řídítkách jsou černé pěnové gripy a display, který uvádí stav kilometrů, rychlost jízdy, stav baterie a další údaje. V době odcizení bylo na display uvedeno, že kolo má najeto něco přes 6 200 kilometrů. Na rámu, řídítkách a baterii jsou nalepeny bílo-červené proužky. Součástí výrobku jsou také kotoučové brzdy značky Schimano. Kolo je nově vybaveno gelovým sedlem a černými předními i zadními blatníky. Další znak, podle kterého jde kolo upřesnit, spočívá v mírném prohnutí levé šlapky.

Tímto protiprávním jednáním pachatel způsobil škodu přesahující částku 30 000 korun. Dopustil se tak přečinu krádež a porušování domovní svobody, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi.

Policisté se případem intenzivně zabývají. Pátrají jak po lupiči, tak po odcizeném kole. Zatím se jim však nedaří ztotožnit osobu pachatele. Žádají tak o spolupráci širokou veřejnost. Jakékoliv informace, které by mohli přispět k objasnění tohoto trestného činu, přijmou vlašimští policisté na telefonních číslech: 974 871 750, 735 785 869. Využít můžete také tísňovou linku 158.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
15. února 2018
 

Odkazy do noveho okna

Typ odcizeného elektrokola

Typ odcizeného elektrokola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem