Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Provrtané nádrže

Novojičínsko - Krádeže pohonných hmot 

Případy provrtaných nádrží osobních automobilů a odcizený benzín z nich trápí v posledním období majitele osobních automobilů na Novojičínsku.

K dnešnímu dni již evidujeme několik případů poškozených nádrží. Poškození jsou z území celého Novojičínska. Nejvíce případů jsme zaznamenali v Kopřivnici a okolí. Ke krádežím dochází jak v nočních tak i denních hodinách.  Vzniklá škoda na odcizených pohonných hmotách je nižší v porovnání s následnou škodou na nádržích. Majitelům vozidel mnohdy nezbývá nic jiného než zničenou nádrž vyměnit. Doposud majitelé poškozených vozidel vyčíslili vzniklou škodu řádu desítek až stovek tisíců korun.

Mimo těchto krádeží pohonných hmot, vyšetřujeme také několik dalších případů odcizení nafty či benzínu, z nákladních vozidel, stavební techniky ale také několik případů ujetí bez zaplacení z čerpacích stanic.

 
Zmizely pracovní stroje za 2 milióny korun

V těchto dnech prošetřují novojičínští kriminalisté krádež strojů za dva milióny korun. V době od 5. do 7. května došlo v jednom areálu firmy v Mořkově ke krádeži dvou nakladačů značky Caterpillar typ 242 B a typ 242 B3. Pachatel rovněž odcizil i dvě vibrační desky Weber, které byly uloženy ve lžících zaparkovaných nakladačů. Stroje patřily zahraniční firmě, která zde prováděla práce.

Řidička přišla o navigaci za 70 tisíc korun

V noci na 7. května ve Studénce vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Z vozidla odcizil navigaci Columbus v hodnotě 70 tisíc korun a airbag volantu za dalších osm tisíc korun. Poškozením zámku vozidla na dveřích řidiče a rozbitím skleněné výplně okna na těchto dveřích způsobil pachatel další škodu okolo pěti tisíc korun. Policisté ze Studénky případ prošetřují pro přečin krádeže.

Majitel přišel o jízdní kolo

V neděli 6. května v ranních hodinách v Šenově u Nového Jičína odcizil neznámý pachatel horské jízdní kola v hodnotě 14 tisíc korun. Zloděj se horského pánského kola Blackhawk Rush v barvách červeno, stříbrné a modré zmocnil z pozemku na ulici Malostranská. Novojičínští policisté případ prošetřují pro přečin krádeže a po odcizeném kole a pachateli intenzivně pátrají.

Asi vášnivý kuřák

V noci na 8. května vnikl neznámý pachatel do prodejny potravin v Albrechtičkách. Z objektu si zloděj odnesl kartóny cigaret různých značek v předběžné hodnotě do 40 tisíc korun. Poškozením zařízení prodejny neznámý pachatel způsobil další škodu okolo 3 tisíc korun.

 

Tiskový servis ze dne 10.5.2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem