Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Prověřování podvodu

Policisté prověřují případ možného podvodu. Nejprve však musejí najít osoby, které svěřily své finance jedné konkrétní firmě. 

Policisté z místního oddělní Vinohrady se od poloviny března zabývají poměrně složitým případem, v rámci kterého zjišťují, zda nedošlo ke spáchání trestného činu podvodu. Jedná se o to, že společnost Future Business Financiers s.r.o od začátku července 2014 do konce září 2014 slibovala klientům poskytnutí finanční půjčky. Při uzavření smlouvy však klienti museli zaplatit registrační poplatky v řádech i desetitisíců korun a dále jednu, nebo dvě splátky požadované půjčky. Tyto peníze žadatelé předali buď hotově v kanceláři v pražských Vinohradech, nebo vložením na bankovní účet. Poskytnutí požadované půjčky pak bylo ještě navíc podmíněno odsouhlasením valnou hromadou společnosti. Do současné doby však půjčky klientům nebyly poskytnuty a pravděpodobně se doposud nekonala jediná valná hromada.

Policistům se již ozvalo devět klientů, kteří se cítí být podvedeni. Krom finanční hotovosti těchto osob ale policisté navíc na účtech společnosti nalezli další hotovost ve výši přes dvě stě tisíc korun. Je tedy více než pravděpodobné, že takovýchto klientů je mnohem více. Vzhledem k tomu, že byly tyto peníze na účet vloženy v hotovosti, nedaří se policistům tyto osoby vypátrat.

Proto se nyní touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud jste výše uvedené společnosti předali, či poslali jakoukoli finanční hotovost, která Vám nebyla vrácena, sdělte tuto skutečnost policistům na bezplatné tísňové lince 158. Další poškození mohou policistům výrazně dopomoci k objasnění celého případu.

Por. Bc. Iveta Martínková – 15. 12. 2015

vytisknout  e-mailem