Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prováděl lumpárny a spadla klec

DĚČÍN - Prováděl lumpárny a spadla klec; Řádil v restauraci; Podvod s nábytkem se nevyplatil; Jela vzdor zákazu 

Zatajení věci, neoprávněné opatření platebního prostředku, krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci. Toť výčet bohaté sbírky trestných činů, kterých se stačil dopustit čtyřiatřicetiletý výtečník z Děčína během posledních čtrnácti dnů. Začal tím, že si ponechal brašnu s penězi, doklady a platební kartou, kterou její majitel ztratil na chodníku. Den na to vylovil v herně jedné ženě z kapsy u bundy klíče od bytu, které hned aplikoval. Během prohledávání bytu byl vyrušen přítelem okradené, který spal ve vedlejší místnosti. Lapka vzal nohy na ramena a na chodbě po něm zůstal jen reproduktor z hi-fi věže, který sebral v kuchyni. O jedenáct dní později si „vypůjčil“ automobil z parkoviště, který se naštěstí ještě týž den nalezl. Škoda, kterou svými eskapádami natropil, jde do desítek tisíc korun. Policisté pachatele dopadli v ten samý den, kdy se svezl cizím vozem. Kriminalisté proti němu včera zahájili trestní stíhání. Pobýt v nápravném zařízení si obviněný může až na tři roky.
 
 
Řádil v restauraci
 
Z trestného činu výtržnictví obvinili včera varnsdorfští policisté devětačtyřicetiletého muže. Ten způsobil v jedné restauraci v okolí v minulém měsíci nemalé pozdvižení. Nejprve obvinil hosty, že mu sebrali mobilní telefon. Ten ale následně vytáhl z kapsy a hodil do prostoru provozovny. Nato začal převracet stoly a židle, přičemž tři z nich poškodil včetně skleniček, které měly tu smůlu, že na nich ležely. Pak přišla na řadu skleněná výplň okna a dílo zakončil tím, že se pokusil nadzvednout břidlicovou desku kulečníkového stolu, kterou vychýlil z rovnováhy. Celková škoda se odhaduje na více než čtyři tisíce. Trest by mohl mít podobu až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Podvod s nábytkem se nevyplatil
 
Nábytek za sto čtyřicet tisíc korun si v minulosti na dluh vzala třiačtyřicetiletá žena z Děčína, kdy se zavázala jej řádně splácet. To však do dnešní doby neučinila, navíc měla zařízení prodat a peníze užít pro vlastní potřebu. Dlužná částka se díky úrokům přehoupla přes hranici pět set tisíc korun. Kriminalisté ženu včera obvinili z podvodu, za což vzhledem k výši škody může soud udělit trest odnětí svobody ve výši až osmi let.
 
 
Jela vzdor zákazu
 
Vozidlo s osmadvacetiletou ženou za volantem zastavila včera před půlnocí hlídka děčínských policistů. Při kontrole se však ukázalo, že má v současnosti vysloven magistrátem platný zákaz řízení motorových vozidel. Policisté z obvodního oddělení pak neposlušné řidičce sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za ten může být udělen trest až tříletého pobytu ve vězení.
 
 
 
 
24.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem