Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Protidrogová akce „DOG“

Distributor drogy obviněn  

Po dvou měsících rychnovský toxi tým zrealizoval další akci, tentokráte pod názvem „DOG". Rychnovští specialisté se od března tohoto roku zajímali o drogovou trestnou činnosti 21 letého mladíka z Borohrádku. Ten nejen ve městě a okolí, ale i v dalších místech královéhradeckého, ústeckoorlického, náchodského a trutnovského regionu distribuoval marihuanu a pervitin. Tyto drogy prodával i nezletilým.
Akce „DOG“ byla zrealizovaná 22. září 2009 v odpoledních hodinách. Mladý muž byl poté obviněn z trestných činů nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření toxikomanie, neboť v několika případech sám aplikoval nitrožilně drogu některým svým odběratelům.
Po zadržení u podezřelého policisté nalezli větší množství marihuany, kterou měl mladík tzv. "nadávkovánu" a připravenu k dalšímu prodeji. Drogu policisté zabavili a podrobili odborné expertize. Na místě policisté zajistili i věci, pocházející z majetkové trestné činnosti obviněného, zejména z krádeží vloupáním. 
V tomto případu bylo doposud prokázáno nejméně 205 předávek drogy pervitin a 350 předávek drogy marihuana. Částka, kterou za prodej těchto drog obviněný získal, se pohybuje v řádech desítek tisíc korun.
Rozsah této trestné činnosti a případné spolupachatelství dalších osob je nyní předmětem dalšího intenzivního šetření.
(ilustrační foto PČR)
ve spolupráci s toxi týmem
por. Mgr. Alena Kacálková
29. září 2009
 

 

vytisknout  e-mailem