Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prosincová vražda objasněna

Jižní Čechy – Jihočeští kriminalisté z vraždy podezřívají dvě ženy středního věku. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeským kriminalistům netrvalo ani celý měsíc, aby objasnili případ násilného trestného činu. K vraždě došlo v polovině měsíce prosince loňského roku v krajském městě.
V úterý 15. prosince 2009 přijali policisté oznámení o smrti čtyřiapadesátiletého muže, kterého nalezl bez známek života v jeho bytě jeden z příbuzných. Už po příjezdu kriminalistů na místo činu bylo zřejmé, že poškozený muž zemřel násilnou smrtí, což potvrdily i výsledky nařízené soudní pitvy.
Prováděné podrobné a pečlivé šetření případu postupně dovedlo kriminalisty na Táborsko, ke dvěma podezřelým pachatelkám. Obě ženy byly zadrženy a policejní eskorta je umístila do policejní cely. Kriminalisté v sobotu 9. ledna 2010 zahájili trestní stíhání osmatřicetileté a o pět let starší ženy (obě z Táborska) pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy, spáchaného formou spolupachatelství. Obě ženy jsou stíhány vazebně a využily svého práva k případu nevypovídat.
Kriminalisté ženy podezřívají z toho, že v rozmezí dvou dnů, tj. od 13. do 15. prosince 2009, měly v Českých Budějovicích v bytě fyzicky napadnout poškozeného muže, kterému způsobily četná bodnořezná poranění hrudníku, rukou, krku i hlavy. Ten poté svým zraněním na místě podlehl. Motivem otřesného činu pachatelek byl majetkový prospěch. Z bytu poškozeného muže pak měly odcizit mobilní telefon, pánský kufřík s nezjištěným obsahem, střelnou zbraň a šperky.
 
komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz
10. ledna 2010

vytisknout  e-mailem