Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prosincová nehodovost

CHOMUTOV - Co přinesl prosinec v dopravě 

Během posledního měsíce loňského roku vyšetřovali policisté celkem 134 nahlášených dopravních nehod, je to o 9 více, než tomu bylo za stejné období roku 2016. 29 osob utrpělo nějaké zranění, u 2 osob lékaři vyhodnotili zranění jako těžká, 27 osob bylo zraněno lehce. V souvislosti s dopravní nehodou bohužel za uvedené období došlo ke dvěma úmrtím. Celkové škody se vyšplhaly na 6 421 500 korun. Na pokutách vybrali policisté v této souvislosti během prosince 47 600 korun.  Bouralo také 5 řidičů, kteří před usednutím za volant požívali alkoholické nápoje.    

     Z rozboru, podle příčin nehod, je zřejmé, že i v prosinci nejvíce nehod zavinil způsob jízdy – 47 nehod, následuje nepřiměřená rychlost – 39, nedání přednosti v jízdě – 25 nehod. Špatné předjíždění způsobilo 1 dopravní nehodu, technická závada na vozidle jako příčina dopravní nehody naopak zjištěna v prosinci nebyla.     

     Celkem 112 nehod zavinili svoji jízdou samotní řidiči motorových vozidel a 22 jich zapříčinila zvěř. Závada na komunikaci a technická závada na vozidle zjištěny nebyly. Vzorně se chovali i chodci – bez nehod.  

12.ledna 2018

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem