Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla - AKTUALIZACE, OPĚT UJÍŽDĚL

Pražským policistům ujížděl včera večer šestadvacetiletý recidivista, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz a odmítnul test na omamné a psychotropní látky. 

Aktualizace: 

Šestadvacetiletý recidivista, kterého včera večer policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali, dnes opět ujížděl.

Policisté z místního oddělení Benediktská si dnes krátce po 16. hodině v ulici V Kolkovně povšimli vozidla Renault  Megane, které nedalo přednost chodcům, kteří v tu chvíli přecházeli přes přechod pro chodce. Vzhledem k tomu, že řidič svým jednáním spáchal přestupek, rozhodli se vozidlo zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy kolegové rozsvítily na svém vozidle majáky, řidič své vozidlo zastavil. Počkal si, stejně jako včera večer, až hlídka z vozidla vystoupí a následně sešlápl plyn a začal ujíždět.  Policisté dali všem hlídkám informaci o tom, že v centru města pronásledují stejné vozidlo, tedy Renault Megane, které ujíždělo včera večer policistům z pohotovostní motorizované jednotky v Praze 10. Poblíž Ministerstva průmyslu a obchodu muž vjel do protisměru a ujížděl po chodníku. Během pronásledování řidič způsobil několik dopravních nehod a svou nebezpečnou jízdou ohrozil účastníky silničního provozu. Celé pronásledování skončilo až v Platnéřské ulici v Praze 1, kdy policisté ujíždějící vozidlo dostihli a spolu s další hlídkou vozidlo zablokovali. Následně kolegové z místního oddělení Benediktská spolu s policisty z oddělení hlídkové služby Praha I, pod pohrůžkou namířené střelné zbraně, řidiče z vozidla vytáhli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali. Kolegové na místě lustrací zjistili, že se opravdu jedná o šestadvacetiletého řidiče, který včera večer ujížděl policistům z pohotovostní motorizované jednotky v Praze 10.

Žádáme účastníky silničního provozu, které tento řidič svou nebezpečnou jízdou ohrozil, aby se neprodleně ozvali na linku 158. Kriminalisté celý případ v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Šestadvacetiletý recidivista na místě odmítnul test na drogy a opětovně řídil bez řidičského průkazu. Případem se zabývají i dopravní policisté.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

3. 3. 2021

Včera krátce po půl jedenácté večer spatřili policisté z pohotovostní motorizované jednotky v ulici Českobrodská v Praze 9 vozidlo Renault Megane, které se rozhodli zkontrolovat. Policisté vozidlo předepsaným způsobem zastavili na benzínové čerpací stanici v ulici Průmyslová v Praze 10. V momentě, kdy kolegové vystoupili ze svého služebního vozu provést silniční kontrolu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět. Policisté ihned informovali další hlídky v terénu, o tom, že jim ujíždí vozidlo a dále kdo ve vozidle sedí.  Jednalo se totiž o pro ně již známého recidivistu, který byl v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Během pronásledování řidič ujížděl Průmyslovou ulicí vysokou rychlostí a projel několik křižovatek na červený signál „Stůj“. Poblíž ulice Bruslařská v pražské Hostivaři policisté vozidlo kvůli husté mlze na chvíli ztratili z dohledu a následně ho vypátrali v ulici Golfová již bez posádky. Muže odpovídajícího popisu nalezla další hlídka poblíž autobusové zastávky Gercenova v Praze 10. Lustrací na místě zjistili, že šestadvacetiletý podezřelý nikdy nevlastnil řidičský průkaz a dále kolegům odmítnul test na omamné a psychotropní látky. Recidivista se následně doznal, že řídil ujíždějící vozidlo. Vzhledem k těmto skutečnostem byl muž omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. Řidič je v současné chvíli podezřelý z přestupkového jednání.

Jedna ze zasahujících hlídek, která se taktéž podílela na pronásledování vozidla, se při průjezdu křižovatkou, se zapnutým výstražným světelným znamením, v ulici Národních Hrdinů x Českobrodská v Praze 9,  střetla s jiným projíždějícím civilním vozidlem. Řidič civilního vozidla i oba policisté byli převezení se zraněním do nemocnice k ošetření. Celou nehodou se v současné chvíli zabývají dopravní policisté.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

3.3.2021

vytisknout  e-mailem