Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pronásledování vozidla a řidičův úprk do lesa

Frýdecko-Místecko - marná snaha řidiče vyhnout se silniční kontrole. 

Na konci minulého měsíce dopravní policisté z oddělení silničního dohledu při projíždění obcí Bystřice na Frýdecko-Místecku zahlédli vozidlo, které nemělo zadní registrační značku. Proto se jej rozhodli zastavit k silniční kontrole.

Na znamení k zastavení vozidla řidič nejprve přibrzdil, následně však sešlápl plyn a začal policistům ujíždět. Aby se strážcům zákona ztratil z dohledu, sjel s vozidlem několikrát i mimo pozemní komunikaci a snažil se ujet přes louky i pole. Jeho jízda skončila na travnaté ploše, kde vozidlo zastavil a dal se na úprk do přilehlého lesíku. To už měl ale v patách také dopravní policisty, kteří ho po několika desítkách metrů dostihli a zadrželi.

Řidič se poté podrobil orientačnímu testu na přítomnost jiných návykových látek, který vykázal pozitivní výsledek na amfetamin, lékařskému vyšetření se však odmítl podrobit. Šestačtyřicetiletý muž měl navíc platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Automobil měl řidič zakoupit ze zahraničí a dosud ho nezaregistrovat v České republice. Vozidlo bylo policisty zajištěno.

Dopravní policisté muže předali kolegům z obvodního oddělení Třinec, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Přestupkové jednání týkající se odmítnutí vyšetření ke zjištění ovlivnění jinou návykovou látkou bude předáno příslušnému správnímu orgánu.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
4. července 2022

vytisknout  e-mailem