Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla

Dopravní policisté pronásledovali a následně zadrželi pětatřicetiletého řidiče, který byl v evidenci celostátně hledaných osob a navíc měl dva zákazy řízení. 

Celá událost začala včera kolem půl sedmé večer v Černokostelecké ulici v Praze 10. Dopravní policisté čtvrtého policejního obvodu tam chtěli zastavit řidiče, který spáchal přestupek v dopravě. Ten však  byl jiného názoru, na znamení k zastavení nereagoval, sešlápl plynový pedál a snažil se ujet. Policisté ho tak byli nuceni pronásledovat po Průmyslové ulici až do ulice Rabakovská, kde způsobil dopravní nehodu. V průběhu riskantní jízdy řidič Fordu několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu a opakovaně porušoval dopravní předpisy. Po nehodě se ještě snažil utéci, to mu však zasahující policisté nedovolili. Po chvíli pronásledování ho za pomoci donucovacích prostředků a varovných výstřelů zadrželi.

Provedenou lustrací pak zjistili důvod mužova počínaní. Byl v evidenci celostátně hledaných osob a navíc měl dva zákazy řízení, které mu měly skončit v průběhu roku 2020. Na základě zjištěných skutečností byl na místě zadržen a předveden na policejní služebnu k dalším úkonům.

Provedená zkouška na alkohol a test na drogy byl v obou případech negativní.

por. Mgr. Jan Rybanský – 9. října 2019

vytisknout  e-mailem