Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla

Policisté pronásledovali vozidlo, jehož řidič několikrát porušil dopravní předpisy. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky si dnes kolem druhé hodiny ráno všimli jedoucího motorového vozidla BMW i8 , jehož řidič několikrát nedal znamení o změně směru jízdy a také nerespektoval dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“ u Hlávkova mostu. Z těchto důvodů hlídka vozidlo zastavila a chtěla řidiče zkontrolovat. Ten si však počkal, až k němu policista přijde a aniž by stáhl okénko a snažil se své jednání vysvětlit, šlápl na plyn a pokusil se hlídce zmizet z dohledu. To se mu však nepodařilo a policisté ho začali pronásledovat. „Honička“ trvala několik kilometrů noční metropolí přes Sokolskou ulici, Nuselský most až na Pankrácké náměstí, kde řidič nezvládl řízení a narazil do obrubníku. Následně vozidlo ponechal v autobusové zastávce Vyšehrad a dal se na útěk. Pronásledovaný měl zřejmě hodně co skrývat, neboť ho nezastavili ani varovný výstřel, které policista v rámci donucovacích prostředků použil.

foto 4.pngVzhledem k tomu, že řidič z vozidla utekl a nepodařila se tak na místě zjistit jeho totožnost, obracíme se tímto na veřejnost  s žádostí o pomoc a spolupráci. Jelikož se jedná o atypické vozidlo, tak by někdo mohl mít informace o totožnosti muže, který v inkriminovanou dobu vozidlo řídil. Vozidlo mohlo také parkovat před nějakým restauračním zařízením, přičemž alkohol by mohl být právě důvodem, proč řidič hlídce ujížděl. Jakékoliv informace v souvislosti s tímto případem přijmeme na lince 158.

Ačkoliv je majitelem vozidla právnická osoba, policisté pracují na tom, aby odhalili identitu konkrétní osoby, tedy řidiče. Vozidlo je v současné době v „péči“ kriminalistických techniků, kteří zajišťují potřebné stopy.

por. Mgr. Jan Rybanský - 22. června 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem