Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla

Policistům ujíždělo kradené vozidlo, které řídil zfetovaný řidič se zákazem řízení. 

V pondělí 16. listopadu krátce před devátou hodinou večer si policisté pohotovostní motorizované jednotky všimli na ulici U Plynárny v Praze 4 vozidla Škoda Octavia, které v policejních evidencích procházelo jako odcizené. Vozidlo se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat. Řidič nejprve na výzvu k zastavení zareagoval, ale pak sešlápl plyn a začal ujíždět. „Péjáci“ se za vozidlem vydali a začali ho pronásledovat. Řidič ujížděl ulicemi metropole rychlostí, která v jednom okamžiku dosahovala téměř 150 kilometrů v hodině, projížděl červené signály na semaforech, policisty se pokoušel vybrzdit, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a nakonec havaroval do vozidla jedoucího před ním. Touto havárií si ujíždějící „řidič“ poškodil vozidlo takovým způsobem, že nemohl dál pokračovat a zůstal stát v křižovatce ulic Olbrachtova a Na Strži. Tam byl jak on, tak i zbývající dva spolujezdci zadrženi.

Šestadvacetiletý muž, který odcizené vozidlo řídil, se podrobil testu na drogy, který byl pozitivní. Muž se zároveň přiznal, že si odpoledne nitrožilně aplikoval pervitin. Policisté lustrací také zjistili, že má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do září roku 2017.

Zadržená muž skončil na policejní služebně, kde si vyslechl podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí až na tři léta.

Závěrem nutno zmínit, že celé pronásledování trvalo přibližně čtyři minuty a „řidič“ za tu dobu stihl, ujet sedm kilometrů.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 11. 2015

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem