Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pronásledování ukončila nehoda

ORLICKOÚSTECKO – Nezvládl řízení a naboural dvě auta. 

Policisté z oddělení hlídkové služby Ústí nad Orlicí v úterý 5. října 2021 pronásledovali řidiče, který nereagoval na jejich výzvu k zastavení.

Když prováděli hlídkovou činnost v České Třebové, všimli si vozidla značky BMW, které v minulosti již policejní hlídce ujíždělo, a řidič z vozidla tehdy utekl. Tentokrát však skončil v rukách policistů. Pronásledovaný ujížděl ulicemi České Třebové několik minut, a to až stokilometrovou rychlostí. Někteří kolemjdoucí museli uskakovat, aby do nich vozidlo nenajelo. Jeho jízda skončila až ve chvíli, kdy nezvládl řízení a v ulici Hýblova naboural do dvou zaparkovaných vozidel. Ani v té chvíli se ale nechtěl vzdát, vystoupil z auta a dal se na útěk. Policista byl ale rychlejší a za použití hrozby namířenou střelnou zbraní a zákonných výzev muže zajistil.

Následně bylo všem zúčastněným jasné, proč řidič před hlídkou ujížděl. Dvacetiletý muž nebyl vlastníkem řidičského oprávnění, byl na něj vydán příkaz k zatčení a provedený orientační test na jiné návykové látky byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Jediné, co v tu chvíli bylo správně, byl negativní výsledek testu na alkohol.

Na základě příkazu k zatčení a následnému rozhodnutí Okresního soudu v Ústí nad Orlicí putoval muž do vazební věznice.

Před správním orgánem se bude zpovídat jak řidič vozidla, který ujížděl policistům, boural, neuposlechl výzvy a měl pozitivní orientační test na drogy, tak i jeden ze spolujezdců. Ten totiž na místě hlídce uvedl, že řidiči půjčil své vozidlo přesto, že věděl, že nemá řidičák.

Přiloženo video PČR.

20. října 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem