Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování skončilo na Litoměřicku

Ujíždějícího řidiče s vozem BMW X5 pronásledovalo několik policejních hlídek 

Noční, téměř pětačtyřicetiminutové, pronásledování policií má na svědomí 30letý řidič osobního motorového vozidla tovární značky BMW X5. Včera krátce před 23.hodinou nerespektoval výzvu policistů k zastavení v Husitské ulici v Praze 3. Nedbal světelného a zvukového výstražného zařízení a začal policistům pohotovostní motorizované jednotky ujíždět ulicemi metropole. Křižovatky projížděl na červený světelný signál a svou rychlou a riskantní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V jednu chvíli vjel dokonce na chodník v ulici Opočenská a následně na lávku pro pěší, kde málem srazil člověka. Jelikož v nebezpečné jízdě pokračoval s nebývalou agresivitou, do pronásledování se zapojilo hned několik motorizovaných hlídek policie a policejní vrtulník.
 
Ujíždějícího řidiče se nakonec podařilo zastavit až v jedné z obcí na Litoměřicku. Nutno podotknout, že velkou zásluhu na zdárném ukončení celé akce měla policistka z Integrovaného operačního střediska krajského ředitelství pražské policie. Ta díky výborné místní znalosti navigovala přes radiostanici policejní hlídky. To, že na operačním středisku pražské policie pracují zejména mimopražští policisté, se ukázalo v tomto případě jako neocenitelné.
 
Třicetiletého muže museli policisté nakonec z vozidla vytáhnout až s využitím donucovacích prostředků. Následný orientační test na přítomnost OPL ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin. Řidiče i zajištěné vozidlo si převzali policisté z Obvodního oddělení Litoměřice k dalšímu řízení.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 12. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem