Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování motorky

Policisté chtěli zastavit motorkáře. Ten jim začal ujíždět a havaroval. 

Policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu si o půlnoci na středu 29. srpna všimli na Českobrodské ulici v Hrdlořezích motocyklu, který se rozhodli zkontrolovat. Motorkář na výzvu k zastavení nereagoval, naopak vzal za plyn a začal ujíždět ve směru ven z centra. Několik kilometrů ujížděl po Českobrodské ulici a nerespektoval pravidla silničního provozu. Na semaforech projížděl na červenou, snažil se policejní vůz „vybrzdit“, jezdil v protisměru a místy jeho rychlost přesahovala 150 km/h. Pronásledování skončilo až na benzínové stanici v Běchovicích, kde muž na motorce nezvládl řízení a havaroval.

Policisté následně dvaačtyřicetiletého muže zadrželi a zjistili, že má do prosince roku 2019 zakázáno řídit motorová vozidla a nemá za řídítky co pohledávat. Muž se také odmítl podrobit dechové zkoušce a testu na drogy.

Muž je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až dva roky pobytu za mřížemi. Policisté také budou zjišťovat, kde přišel k motocyklu a jestli není kradený.

 por. Bc. Jan Daněk – 29. 8. 2018

vytisknout  e-mailem