Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování motorky

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zadrželi muže, který ujížděl na kradeném motocyklu a navíc měl dva platné zákazy řízení motorových vozidel. 

Policisté si povšimli podezřele jedoucího motocyklu v Liberecké ulici v Praze 7, kde po přiblížení navíc zjistili, že registrační značka je jen vytisknutá na běžném papíru. Z těchto důvodů se řidiče pokusili ihned zastavit, ale ten však na pokyny k zastavení nedbal a začal okamžitě ujíždět mezi kolonami vozidel. Ani projetím několika křižovatek na červenou se mu nepodařilo setřást pronásledující hlídku z dohledu a celou honičku zakončila až dopravní nehoda. V ulici Trojská najel na obrubník chodníku a přitom neudržel motocykl a položil ho na zem. Policisté proti motorkáři ihned zakročili a za použití donucovacích prostředků jej zadrželi. 

Při následné lustraci řidiče zjistili, že má vyslovené dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2025. Motocykl na kterém ujížděl, prý koupil za zlomek její ceny a přitom na první pohled bylo patrné, že spínací skříňka k motorce vůbec nepatřila. Po dalším několika minutovém zkoumání původu motorky policisté zjistili jejího pravého majitele, který se až od nich dozvěděl, že mu byla odcizena. U sebe měl navíc malé množství marihuany a pervitinu a právě tyto dvě drogy v jeho těle odhalil i orientační test provedený policisty na místě. Následné vyšetření u lékaře, který by přesně určil v jakém množství se v jeho těle drogy nacházejí, však odmítl. 

Zadržený devětadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 11. 10. 2023

vytisknout  e-mailem