Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování motorky

Policisté pronásledovali několik kilometrů motorku, jejíž řidič nechtěl zastavit. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v úterý odpoledne na Strakonické ulici všimli motorky, která byla ve špatném technickém stavu (zadní světlo bylo vytištěno na papíru, který byl na motorce přilepený izolepou). Policisté proto chtěli stroj zkontrolovat, ale řidič jim odmítl zastavit a začal ujíždět. Do pronásledování se zapojili i policisté z oddělení řízení dopravy, kteří poblíž dohlíželi na dopravu na služebních motocyklech.

Ujíždějící motorkář ohrožoval ostatní řidiče, nerespektoval dopravní předpisy a způsobil dvě dopravní nehody. Druhá nehoda pro něj znamenala konec zběsilého ujíždění, protože čelně narazil do služebního auta dopravních policistů, kteří se do pronásledování také zapojili a nadjeli mu.

„Řidič“ motorky odmítl provedení testu na drogy a lustrací policisté zjistili, že má uloženy tři zákazy řízení až do roku 2024. Navíc se jedná o 17x soudně trestného recidivistu.

Při výslechu tento šestatřicetiletý muž uvedl, proč si za řídítka motorky sedl, ač má vyslovený zákaz řízení. Prý zaspal a potřeboval se dostat v čas k soudu. Ten se konal kvůli tomu, že ho chytli, když řídil, ač měl řízení zakázané. Soud ten den tedy stihl a ten mu uložil dvacet měsíců odnětí svobody nepodmíněně.

Nyní se pán může „těšit“ na další soud, který mu nyní za další maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, hrozí. Trestní sazba je zde v délce až dvou let.

Odkaz na stažení videa: http://www.uschovna.cz/zasilka/ARG2A76XMPVH68YG-SXC

mjr. Jan Daněk – 28. 7. 2022

vytisknout  e-mailem