Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování motorkáře

Řidič se dvěma zákazy řízení ujížděl policistům na kradené motorce, nakonec havaroval. 

Policisté ze čtyřkové „oháesky“ si ve středu v půl jedenácté večer všimli v ulici Vršovická v Praze 10 řidiče motocyklu, kterého chtěli zkontrolovat. Ten odbočil do ulice Bělocerkevská a nereagoval na výzvu k zastavení, naopak přidal plyn a snažil se jim ztratit z dohledu.  Několik set metrů za křižovatkou se otočil do protisměru a chtěl hlídku „setřást“. To se mu však nepodařilo. Ve chvíli, kdy se pokusil vyjet na chodník, nezvládl řízení a havaroval. Ihned poté utekl do blízkého křoví.

Policisté šestatřicetiletého muže velmi rychle doběhli a na místě zadrželi. Vzápětí jim policejní evidence ukázaly, že měl již druhý platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Šetřením na místě zjistili, že po motocyklu bylo vyhlášené celostátní pátrání a registrační značky k němu vůbec nepatří. Motorkář se také podrobil dechové zkoušce a testu na drogy, u kterého vyšel pozitivní výsledek na amfetaminy a metamfetaminy.

V současné době je muž podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi.  

Havarovaný motocykl byl odcizen tento rok v  červenci v Praze 10 a v nejbližší době ho policisté předají zpět právoplatnému majiteli.

pprap. Martina Špryslová DiS. - 10. srpna 2022

vytisknout  e-mailem