Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali řidiče, který ujížděl vysokou rychlostí. Za jízdy vystoupil z vozidla a dal se na útěk. Policisté ho doběhli a za užití donucovacích prostředků zadrželi. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si odpoledne povšimli v ulici Jana Želivského v Praze 3, vozidla Toyota, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na služebním vozidle rozsvítily majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět. Během pronásledování řidič nerespektoval dopravní značení a ujížděl vysokou rychlostí. Ve Vinohradské ulici najel na chodník a za jízdy vyskočil z vozidla, poté se dal na útěk. Vozidlo následně samovolně najelo do betonového podstavce, o který se zastavilo. Policisté z PMJ spolu s policisty z oddělení hlídkové služby Prahy IV. muže po pár metrech dostihli a za užití donucovacích prostředků zadrželi. Do svého místa bydliště, které bylo vzdálené pouhých padesát metrů, už doběhnout nestihl. Lustrací na místě kolegové zjistili, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. 

Třiadvacetiletý zadržený byl převezen na policejní služebnu a je v tuto chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny mu tak hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celým případem se v současné chvíli zabývají dopravní policisté.  

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 29.1.2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem